top of page
Forfatterens bildeMona

VI HAR FÅTT DILLA......

Hele familien og venneflokken, på god avstand altså, har fått dilla.

Herregud, det er jo utsolgt for gjær overalt. Tenk at vi i Norge idag skulle få flere generasjoner til å bake. Det bakes så mye rundt omkring at det lukter

gjærbakst i hele nabolaget. Det bakes mye og det legges i fryserne til bedre tider.


Dessuten plukker vi søppel. Hele tiden og overalt. Skam dere folkens!!! Det slenges altfor mye. Ta på hansker dere og bli med å plukke. Det er også en dugnad. Rensk Norge for søppel når vi nå har anledning. Og tid. Vi er jo ute. Vi kan lære ungene våre noe.


Når det gjelder gjærbaksten blir ingen ting spart. Hos oss varer det omtrent 3 timer. Og dilla er disse Tangzhong bollene hos oss. De er så gode at tenåringen gikk frivillig med på å rydde, vaske og støvsuge rommet sitt hvis jeg bakte. Og ja hva gjør en god mor da? Gjør alt når tenåringen vil rydde. Er dere villig til å prøve? Kanskje det kan få mannen opp av sofaen også? Jo, baker for 4 gang denne uken. Her prøves det ut nye oppskrifter hver eneste dag.

Og vet dere, at den mest trendy kaffen akkurat nå, ifølge Tik Tok og instagram, er Dalgona-kaffe. Jeg prøvde den og i går jeg. Kjempegod må jeg si, og anbefales veldig når du begynner å kjede deg. Ny opplevelse og blir fantastisk god når det blir varmere i været. Så trendy, så trendy. Utrolig deilig å være så trendy. Skjønner dere at hodet mitt går på full gir om dagen eller?


Ellers i disse tider, bortsett fra å bake og lage mat etter nye oppskrifter, forsøker jeg å lære meg noe nytt hver dag. Det veldig analoge ved meg begynner å slippe taket. Får jo være på datamaskinen hver dag. Laster opp bilder. Til tider føler jeg meg nesten sikker på hva jeg driver med. Faktisk en deilig følelse. Også pugger vi spansk fra pugge kort. Genial oppfinnelse. Ellers bruker jeg tankene mine på at jeg håper dere damer har det bra. Eller så bra der kan ha det. At vi lager oss fine dager. Det er vårt eget ansvar. -Også håper jeg på en annen fordeling av ressursene når krisen er over. Helt ærlig, det er grenser for hvor mange millioner kroner hvert enkelt mennesker trenger for å ha et godt liv. La oss fortsette en fin dugnad for en bedre og mer rettferdig verden. Enig?



172 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page