top of page
Forfatterens bildeMona

Det ble stille, lenge......


Har vært litt satt ut av "denne tiden", nå er det godt det snart er jul så vi kan tenke på noe annet en stund.


Men nå er jeg skikkelig forbannet. Sint og fortvilet, ikke på mine egne vegne, men sint på Raymond Johansen og co som har klart å stenge ned Oslo med skjenkestopp. Mitt hjerte blør for alle de fantastiske arbeidsomme menneskene med entusiasme og glede for mat, vin og god service. Folk som nå ser livsverket sitt ryke, hjem og hus forsvinner kanskje i garantier. Hvordan kan politikerne våre la dette skje? Det er jo bare å ta bussen til Drøbak så kan du spise og drikke så mye du vil. Koselig er der også.


Nei, dette henger ikke på greip. Og dessuten Raymond Johansen og dere andre i rådhuset, når skal dere være med å ta deres del av dugnaden? Lønn på nærmere 2 mill i året, gratis bil med privatsjåfør, gratis parkering, gratis bom, gratis telefon, gratis aviser, gratis..... Dere er vel ikke veldig stresset eller har mye angst for egen arbeidsplass, hus og hjem vil jeg tro. Eller?


Samtidig er jeg full av beundring for alle de som svinger seg rund. Bruker kreativiteten, selger og leverer råvarer til hjemmebruk. All take away som tilbys og alle de gode alkoholfrie drinker som popper opp.

Vel, de fleste har vel, med sikkert noen unntak, drukket mer siden mars til nå enn de noen gang har gjort i livet.

Vinmonopolet går så det suser. Gudskjelov! Da tar staten inn avgifter og regnskapet er snart i pluss når det gjelder kompensasjonsordningen. Vi holder stengt litt vi så er vi sikre på at det er mer penger på bok enn før korona stengingen i mars. Hei hvor går. Gud velsigne hjemme fylla og hytte fylla.


I vår bransje, helse og velvære, opplever vi også avbestillinger og at det er stillere på telefonen enn vanlig. Vi skal jo holde oss hjemme. Trøsten er at håret gror så kundene kommer helt sikkert tilbake. Svikt oss ikke er dere snille.


Det er mange av oss som bøyer seg i hatten for alle dere nå som sliter ekstra. Vi må holde ut og støtte hverandre. Vi som jobber i service bransjen tar en for laget, nok en gang. Hold ut, vær så snill. Da tar jeg en tur på polet igjen jeg..........

129 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page